Cabinet de avocat „Răzvan Vatamanu”Cabinet de avocat „Răzvan Vatamanu”Cabinet de avocat „Răzvan Vatamanu”
Luni – Vineri: 9:00-18:00; Weekend: Închis
județul Iași, cod poștal 700079
Cabinet de avocat „Răzvan Vatamanu”Cabinet de avocat „Răzvan Vatamanu”Cabinet de avocat „Răzvan Vatamanu”

Protecția Consumatorilor și G.D.P.R.

Ori de câte ori cumpărați un produs sau serviciu de la un comerciant profesionist, încheiați un contract – fie că vă înscrieți la un club de sport, comandați anvelope on-line, contractați un credit imobiliar sau vă faceți cumpărăturile săptămânale de la supermarket.

În baza legislației Uniunii Europene, condițiile contractuale standard utilizate de comercianți trebuie să fie echitabile. Nu contează dacă se numesc termeni sau condiții ori dacă sunt parte a unui contract detaliat pe care trebuie să-l semnați. Contractul nu trebuie să creeze un dezechilibru între drepturile și obligațiile consumatorilor și cele ale vânzătorilor și furnizorilor.

Clauzele contractuale trebuie redactate într-un limbaj simplu, inteligibil. Eventualele ambiguități vor fi interpretate în favoarea dumneavoastră, cu ajutorul  serviiciilor oferite de cabinetul de avocatură.

Cropped view of business person working on laptop computer, holding credit card and doing online banking
europe-3256079_1920

Servicii

  • consultanță juridică privind drepturile și protecția consumatorilor;
  • anularea clauzelor abuzive impuse de profesioniști în contractele nenegociate;
  • consultanță juridică în domeniul protecției cosumatorilor și a datelor cu caracter personal – GDPR;
  • opinii juridice privind efectele unor clauze din conținutul contractelor de credit propuse sau / și impuse de bănci unor societăți comerciale;
  • ștergerea datelor negative înscrise pe numele clientului de către instituțiile financiare în baza de date a Societății Biroul de Credit S.A. pentru întârzierile la plata ratelor scadente ale creditelor bancare.