Cabinet de avocat „Răzvan Vatamanu”Cabinet de avocat „Răzvan Vatamanu”Cabinet de avocat „Răzvan Vatamanu”
Luni – Vineri: 9:00-18:00; Weekend: Închis
județul Iași, cod poștal 700079
Cabinet de avocat „Răzvan Vatamanu”Cabinet de avocat „Răzvan Vatamanu”Cabinet de avocat „Răzvan Vatamanu”

Drept Penal

Este bine cunoscut faptul că faza de urmărire penală are o influență deosebită asupra finalității procesului penal. Urmărirea penală, prin modul în care organele de cercetare penală vor strânge și administra probele pentru a constata existența infracțiunii și identificarea persoanei care a săvârșit-o, va determina soluția finală a întregului proces penal.

În momentul în care organele judicare încep urmărirea penală pentru tragerea la răspundere penală a celor care au săvârșit infracțiuni, indiferent că persoana cercetată a comis sau nu o faptă penală, legea îi acordă acesteia o serie de drepturi pentru a o proteja pe tot parcursul procesului penal de eventualele abuzuri sau erori judiciare ale autorităților competente în acest domeniu.

Din aceste motive, considerăm că este esențial ca persoana cercetată într-o cauză penală să beneficieze de asistența calificată a avocatului încă de la debutul fazei de urmărire penală.

Cabinetul de avocatură oferă servicii juridice calificate în domeniul dreptului penal prin asistarea și reprezentarea clienților în fața organelor de poliție, parchete, D.N.A., D.I.I.C.O.T. și a instanțelor de judecată cu ocazia administrării probelor în dosarul penal.

Totodată, cabinetul de avocatură oferă servicii juridice profesionale de consultanță, asistare și reprezentare a victimelor unor infracțiuni pe întreg parcursul procesului penal pentru recuperarea pagubelor materiale și morale cauzate de către autorul infracțiunii prin comiterea acesteia.

theme-19
theme-17

Servicii

I. În faza de urmărire penală:

  • consultarea dosarului de urmărire penală și construirea strategiei de apărare;
  • asistență și reprezentare juridică acordată suspectului sau inculpatului la efectuarea oricăror acte de urmărire penală de către organele competente;
  • formularea, redactarea și înregistrarea oricăror cereri pentru susținerea nevinovăției clientului;
  • formularea, redactarea și înregistrarea unor plângeri sau contestațiii împotriva măsurilor sau actelor organelor de urmărire penală care aduc atingere drepturilor sau intereselor legitime ale clientului.

II. În faza camerei preliminare:

 Formularea, redactarea și înregistrarea unor cereri sau ridicarea unor excepții cu privire la legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, precum și cu privire la legalitatea întocmirii rechizitoriului.

III. În faza judecății:

  • asistență și reprezentare juridică în fața instanțelor judecătorești în procedura simplificată sau în procedura de drept comun;
  • administarea probatoriului în cauză;
  • invocarea și susținerea oricăror cereri necesare pentru apărarea intereselor clientului;
  • promovarea și susținerea căilor de atac împotriva hotărârilor pronunțate în cauză.